Люляковите музикални вечери в катедралния ни храм

Люляковите музикални вечери 2019 в Ловеч завършиха на 10 май вечерта с прекрасните изпълнения на „Ева квартет“ и Женския църковен хор „Достойно есть”. За първи път традиционните тържества влизат в нова територия – тази на катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий” в Ловеч. Концертът бе посветен на навършването на 1150 години от кончината на Константин-Кирил Философ през 869 г. в Рим. Както е известно, Светите братя равноапостоли Кирил и Методий са небесни покровители на Ловеч.

Програмата бе изслушана от многобройна и трогната до сълзи публика. Сред нея бяха кметът на Ловеч Корнелия Маринова, Ловчанският митрополит Гавриил и митрополит Евлогий от Руската федерация, Румяна Бъчварова – началник на кабинета на министър – председателя, областни управители от страната, водени от Ваня Събчева, областен управител на Ловеч, почетни граждани на Ловеч и много други. Присъстваха и гостуващите делегации от Ерфурт и Рязан.

В продължение на четири вечери ловчалии и гостите на града имаха възможността да се насладят на много музикално-сценичните изпълнения. В програмата участваха Софийската филхармония с диригент Славил Димитров, Държавната опера – Бургас, с „Аида” от Джузепе Верди, както и Плевенската филхармония с Люси Дяковска и диригент Левон Манукян.

Back to Top