Христос се ражда – славете Го!

На 16 декември се проведе Рождественски концерт в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“. Участваха катедралният женски хор „Достойно есть“, Неделното училище на Катедралния храм и неговия клиросен певец Петър Цветанов.  В програмата взеха участие и възпитаниците на ЧНУ „Св. Седмочисленици“, ДГ „Слънце“ и ДВГ „Пееща дъга“ при Ловчанско читалище „Наука 1870“.

Концерта се осъществи  с благословението на Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, който беше и официален гост на събитието.  Сред официалните гости бяха и кмета на община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, заместник-кмета Венцислав Христов и духовници от Ловчанска епархия.

След броени дни ще празнуваме Рождество Христово и концерта беше посветен на това събитие. Рождество Христово е дар от самия Бог за да можем да живеем с Него завинаги.  „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот”.

Множество ловчалии се насладиха на красивите песнопения и стихове, изпълнени от  участниците в концерта с вдъхновение. Концерта създаде едно чудесно усещане за духовна радост и стопли сърцата на всички присъстващи.

В края на концерта Архиереят поздрави всички изпълнители за прекрасните изпълнения и отправи благопожелания към всички присъстващи.

Back to Top