Композиторът Георги Попов за работата на “Пътуващо ателие” в Ловеч

Пътят до Ловеч е много красив. Преминахме го неусетно – ние, музикантите от “Пътуващо ателие” – д-р Елица Христова, Ивайло Янев и моя милост – Георги Попов.

В Ловеч, в прекрасна зала вътре в новия митрополитски храм “Св. св. Кирил и Методий” ни очакваше Женски хор“Достойно есть” към храма. Диригентът г-жа Дренска бе започнала разпяването.

Бяхме посрещнати много радушно от диригента и хористите. Репетицията започна спокойно. Ние се намесвахме деликатно, там където според нас имаше нужда от някаква промяна. Нашите намеси бяха малки и спокойни и целта им бе подобряване на конкретен проблем, на общия звук или проблем с дикцията. Доброжелателността на намесите ни успокои и даде на пеещите увереност и смелост, че могат и че са на “прав път”. Така стана, че с нетърпение очакваме всяка наша нова среща.

Благодарим на г-жа Дренска и нейния хор за бързата възприемчивост и точни и бързи реакции!

Атмосферата, която се създава по време на репетициите е много приятна, ведра и предразполагаща към бързи и добри резултати, които се надяваме да представим на третото издание на “Гергьовски песенни празници-Елена”  през май тази година.

Back to Top